English Hrvatski
  Home » Hrvatska » Preporuka  
Crotour
 
» Home
» Agencija Crotour
» Kontakt
Privatni smještaj
 
» Apartmani Split
» Apartmani Lastovo
» Kuće Lastovo
» Kuće Split
» Apartmani Hvar
» Upit
Najam jedrilica
 
» Oceanis 411
Uvjeti poslovanja
 
» Opći uvjeti
» Načini plaćanja
Izleti i aktivnosti
 
» Rafting na Cetini (Omiš)
» Atraktivna kuča Lastovo (2+1) na osami uz more!
Destinacije
 
» Split
» Dubrovnik
» Lastovo
» Hvar
» Cetinska krajina
Hrvatska
 
» Hrvatska Info
» Prirodne ljepote
» Otoci
» Preporuka
» Kako doputovati
Linkovi
 
» HTZ
» Vremenska prognoza
» Lastovo Tourist Office
» lastovo.org
» fifamanager-croatia

Preporuka

Split

Split je glavni centar Splitsko-Dalmatinske županije te glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije. Izezetno dobro je povezan pomorskim vezama s obalnim i otočnim lukama te je i završna postaja željezničkih pruga.

Zbog svoje izuzetne prometne povezanosti, nezaobilazna je destinacija, kao i zbog svojih 1700 godina postojanja, koja podrazumjeva bogastvo kulturnih, arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, a kada dođete, obavezno posjetite Dioklecijanovu palaču, a za sreću uhvatite Grgura Ninskog za palac.


Velegrad obiluje sportskim klubovima, plažama od kojih su najpoznatije Bačvice, restoranima, disko klubovima, muzejima, palačama, kulturnim događanjima: "Sv Duje", dan grada Splta, Splitsko ljeto, Festival zabavne glazbe, Dani Radunice, a kada se umorite od velegrada zbog neposredne blizine možete skokunuti u botanički vrt u park prirode Biokova, na rafting Kanjona rijeke Cetine, pogledati ljepotu turističkog gradića Omiša poznatog po gusarskoj povijesti, ili pak pogledati staru jezgru grada Trogira koja je pod zaštitom UNESCO-a, a i otoci Brač i Hvar su vrlo blizu.

Saznajte više o destinaciji Split  »»

Lastovo

Otok Lastovo pripada Dubrovačko-Neretvanskoj županiji, dolazak je moguć brodovima i trajektima iz Splita i Dubrovika.

Zaštitni znak Lastova je miran odmor u netaknutoj prirodi. Njegove čari ćete doživijeti okruženi tradicionalnim ambijentom arhitekture, u dugim i sunčanim ljetima, kristalno čistom moru, gustim borovim šumama, bezbroj otočića i hridi, prekrasnih uvala Zlakopatica i Skrivena luka, zdravoj i svježoj hrani s otočnih polja, dobrom vinu i nikako ne propustite tradicionalnu i živopisnu tradicionalnu manifestaciju Pokladni Karneval.


Jedan je od deset rajskih vrtova Sredozemlja (WWF) ili Carski otok, kako ga nazvaše rimljani svojom ljepotom kroz povijest je oduševljao mnoge velike i male ljude, a vjerujte i Vas će.

Saznajte više o destinaciji Lastovo  »»

Ston

Ston se nalazi u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji, nedaleko od Dubrovnika, 1 km sjeveroistočno na Jadranskoj magistrali na putu za Dubrovnik.

Osvojiti će Vas prelijepom prirodom, slikovitom gradskom arhitekturom, tvrđavom Pozvizd, sa koje puca pogled na cijelu okolicu, obiljem prekrasnih uvala i plaža, od kojih izdvajamo uvalu Papratno. Od događanja izdvajamo Stonsko ljeto (od 15.7.-30.8.) - klapske večeri, modne revije, zabavni programi, gostovanja, a pošto je mjesto poznato po proizvodnji soli i uzgoju školjaka (kamenice, dagnje, klapovice), preporučamo da kušate ove delicije u vrhunskim restoranima Stona.


Na izlete zbog blizine možete otići u Lumbarda - tu se nalaze ljetnikovci korčulanskih plemićkih obitelji, Blato - mjesto čija je prirodna osobitost aleja gustih lipa koje zajedno s brojnim kaštelima i kućama spomeničke vrijednosti čine jedinstven krajolik, Dubrovnik - svjetski poznati povijesno-turistički grad, Mljet - nacionalni park.

Murter

Gradić Murter se nalazi u Šibensko-Kninskoj županiji na otoku Murteru. Zbog povezanosti sa kopnom mostom u Tisnom dolazak u grad je jednostavan.

Osvojiti će Vas pješčanim plažama Kosirina i Slanica smještenim na jugozapadnoj strani otoka te je idealno mjesto za obitelji sa djecom. Šetajući starim, malim uskim kamenim uličicama i uživajući u prekrasnim detaljima, nećete moći odoliti niti velikom broju restorana, prepoznatljive dalmatinske kuhinje, noćna zabava je na glavnom trgu u caffe barovima, a za one koji uvijek traže više preporučamo Vodice.


Murter je popularano odredište nautičara zbog nautičke marine u gradu, a sigurno niste znali da je 1866. tu osnovana najstarija pučka knjižnica u Dalmaciji.

Popnete li se na uzvisine Murtera, otkrit ćete ostatke rimskih građevina antičkog naselja Collentum, na rtu Gradini su pronađeni starohrvatski grobovi, Župna crkva sv. Mihovila ima barokni oltar, a na brdu Vršini nalazi se crkva sv. Roka iz 1760.

Od kulturnih manifestacija preporučano feštu Sv.Roka (16.08.), Malu Gospu (08.09.), Festival dramskih amatera, a ako se zaželite izleta svakako otiđite u najmanji gradić na Murteru JEZERA, koje je ime dobilo po velikim lokvama koje nastaju tijekom zimskih razdoblja, slijevajući se u dolinu stvarajući dojam pravog jezera., BETINU gradić sa stotinu obiteljskih brodogradilišta, bogata baština grada ŠIBENIKA je također blizu, kao i NP Kornati i NP Krka.

Pelješac

Poluotok Pelješac je najveći poluotok u Dalmaciji, a nalazi se u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji, omogućuje dolazak automobilom sa Jadranske magistrale, ili pak trajektnim linijama.

Zaštiti znakovi poluotoka su plemićke ville, slikovite crkvice te izuzetno kvalitetna i cijenjena crna vina (Dingač i Pošip). Bogatom i raznovrsnom ponudom smještaja od hotela, kampova, villa i privatnog smještaja u više manjih gradića (najpoznatiji Orebić) lako ćete se odlučiti. U brdovitim dijelovima Pelješca možete uživati u lovu na muflone, a kada se spustite na obalu u blizini Orebića je izuzetna uvala pogodna za jedrenje, sa koje puca nevjerovatno lijepi pogled na Korčulu.


Svakako fotografirajte utvrde koje se pružaju duž prevlake koja Pelješac spaja sa obalom, otiđite u Ston na delicije poput kamenica i svih ostalih morskih specijaliteta, trajektom do otoka Korčule Vam treba 30 minuta, otkrijte bezbroj skrivenih plaža i uvalica, skrivenih u debelim krošnjama borove šume, poslušajte pjesmu cvrčaka, a kada se od svega umorite svratite u neki od vinskih podruma i konoba i uživajte u večeri uz čašu dobog vina.

Vodice

Vodice, gradić u blizini Šibenika, pripadaju Šibensko-kninskoj županiji, na dijelu pitome i široke uvale do koje vodi Jadranska magistrala, glavna dalmatinska prometnica. Udaljenost Vodica od Šibenika je svega 10 km u smjeru Zadra od kojeg ih dijeli 60 km. Stoga su dostupne svim prevoznim sredstvima, automobilom, avionom, autobusom, brodom i vlakom.

Vodice imaju tipično mediteranski strukturiranu gradsku jezgru starog grada koji se prvi put spominje 1402. godine. Ovaj nekad utvrđen srednjovjekovni grad pružio je svojim zidinama zaštitu stanovništvu pred najezdom Turaka, a spomenici svjedoče o tim burnim i hrabrim vremenima.


Okolica Vodica sastoji se od niza malih slikovitih mjesta ove lijepe rivijere koju rese duge pješčane i šljunčane plaže.

Osim posjeta tim mjestima, svoj boravak u Vodicama iskoristite za posjet otocima šibenskog arhipelaga te nacionalnim parkovima Krka i Kornati

Klek

Klek se nalazi u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji, na magistralnoj prometnici od Ploča prema Dubrovniku.

U Malostonskom zaljevu, jugoistočno od ušća rijeke Neretve nalazi se mjesto Klek smješteno na istoimenom poluotoku čije su vode vrlo bogate ribom. Područje ima bogat historijat, nekad je bilo dijelom slavne Dubrovačke Republike, a danas je ovdje nastanjeno 80-ak stanovnika koji se bave uzgojem voća, povrća i maslina te lovom ribe i turizmom.


Smješten na samom hrvatskom jugu, u predjelu pitome i bujne prirode, Klek je odredište namijenjeno mirnom obiteljskom odmoru, a osim kupanja i sunčanja na raspolaganju Vam je i nekoliko teniskih terena te igralište za mini-golf.

Zbog neposredne blizine predlažemo posjet u Ston i Dubrovnik.

Pretraga smještaja
 
Vrsta smještaja:
Grad / Otok:
Lokacija:
Kategorija:
Traži

Pretraga po karti
 
Privatni smještaj - pretraga po karti

Newsletter
 
Ukoliko želite biti informirani u pravom trenutku, predbilježite se na naš Newsletter.

Kontaktirajte nas
 
Turistička agencija Crotour
Odeska 12, 21000 Split
Tel: +385 21 459 216
Fax: +385 21 459 217
Mob: +385 91 3331 209
E-mail: info@crotour.com
Agencija za nekretnine
 
Posjetite stranice naše agencije za nekretnine Zambata, gdje ćete pronaći najnoviju ponudu: stare kamene kuće, kuće i stara sela na području Dalmacije i otoka
Zambata agencija za nekretnine opširnije

» FIFA manager Croatia
 
Posjetite stranice FIFA player's agenta
opširnije
Web dizajn, izrada web stranica